Συναντήσεις – Ενημερώσεις Μαρτίου 2017

Στις 13 Μαρτίου 2017 έγινε μια ενημερωτική συνάντηση με Συλλόγους του Δήμου Μεγαλόπολης. Συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τους εξής συλλόγους:

1. ΑΟ Μεγαλόπολης
2. ΑΕΜ Πολύβιος
3. Τριτέκνων
4. Πολυτέκνων
5. ΑΛΜΑ
6. Εμπορικός Σύλλογος
7. Πολιτιστικός Καρύταινας
8. Γυναικών
9. Νέων Τουρκολέκα
10. Θεατρική Ομάδα
11. Κυνηγετικός
12. Πολιτιστικός Ψαρίου

Παρουσιάστηκε απο τον κ. Τσουκιά το Αναπτυξιακό Σχέδιο αφού προηγήθηκε μια ενημέρωση γύρω απο τα ΤΑΠΤοΚ και το αναπτυξιακό πλαίσιο για την περιοχή ενδιαφέροντος του συλλόγου μας.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΑΝΒΟΠΕ κ. Μιχόπουλος, ο οποίος  παρουσίασε το έργο της αναπτυξιακής και δεσμεύτηκε, στην περίπτωση έγκρισης του ΤΑΠΤοΚ,  οτι θα προσπαθήσει οι δράσεις του Leader Clld να είναι στην κατεύθυνση του αναπτυξιακού σχεδίου μας και να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις.

Εξ’ άλλου,
Στις 17 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00 στο δημοτικό κατάστημα Μεγαλόπολης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους μηχανικούς της πόλης. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν οι: κ. Α. Σβώλος, κ. Γ. Κρόκος, κ. Α. Καλόμαλος, κ. Ι. Αποστολόπουλος, κ. Ν. Σταθουλόπουλος, κα Ε. Κουρμπέτη, κα Ρ. Δαφνιά.

Έγινε μια 2ωρη συζήτηση στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκαν:

1. το ΤΑΠΤΟΚ
2. Η δράση του συλλόγου
3. Το αναπτυξιακό σχέδιο όπως έχει διαμορφωθεί έως σήμερα
4. Η ΜΠΕ της ΔΕΗ και κυρίως η λίμνη που πρόκειται να δημιουργηθεί κοντά στην πόλη

Γενικά δεν υπήρχαν διαφωνίες επί του σχεδίου και συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο η δημιουργία κυνηγετικού πάρκου αλλά και πίστας αυτοκινήτου.

Όσο για την λίμνη που πρόκειται να δημιουργηθεί με το τέλος της εκμετάλλευσης του λιγνίτη στα ορυχεία της ΔΕΗ,  ήταν όλοι σύμφωνοι πως δεν θα υπάρχει κανένα όφελος από την δημιουργία της αν δεν φτάνει έως τον αστικό ιστό.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.