Δελτίο Τύπου 10/01/2015

Συνάντηση για την δημιουργία μη κερδοσκοπικής εταιρίας, Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία ΤΟπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤΟΚ) στην Μεγαλόπολη

Η ομάδα πρωτοβουλίας για τη δημιουργία μη κερδοσκοπικής εταιρίας, Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία ΤΟπικών Κοινοτήτων – ΤΑΠΤΟΚ –, που προβλέπεται από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020,
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
τοπικούς επιχειρηματίες, εκπροσώπους επαγγελματικών η κοινωνικών φορέων και ελεύθερους επαγγελματίες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης και Δήμου Γορτυνίας,  για να ενημερωθούν διεξοδικά πάνω στις δυνατότητες ανάπτυξης τοπικών πρωτοβουλιών για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής με βάση τις τοπικές απόψεις και ανάγκες και όχι τον κεντρικό διοικητικό σχεδιασμό.

Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 5 ενημερωτικές συναντήσεις με επιλεγμένους τοπικούς επιχειρηματίες, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων καθώς και εκπρόσωπο του Δήμου Μεγαλόπολης και η δημιουργία της Τοπικής Ομάδας θεωρείται δεδομένη.

Η δημιουργία ΤΑΠΤΟΚ – Εταιρίες Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία  Τοπικών Κοινοτήτων, αποτελεί υποχρεωτική διαδικασία για την Κεντρική Διοίκηση, στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ και για το σκοπό αυτό έχει δεσμευτεί κατ’  ελάχιστο το 3% του προγράμματος Γεωργικής Ανάπτυξης ενώ υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί και από αλλά χρηματοδοτικά προγράμματα (Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής, ΠΕΠ) με ελάχιστη προβλεπόμενη χρηματοδότηση, για ένα σχέδιο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης τα 3 εκατ. ευρώ.

Η συνάντηση θα γίνει στις 19.00, ημέρα Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, στην παλιά αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πίσω από το Κέντρο Υγείας, στην πόλη της Μεγαλόπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιωάννης Γκιουμές, τηλ: 6976 410100, Μεγαλόπολη.
Σάκης Τζανετόπουλος, τηλ: 6973 463604, Μεγαλόπολη.
Μιχάλης Τσουκιάς, τηλ: 6932 755800, Κάτω Κοτύλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.