διαβάζετε...

Πρακτικά

Πρακτικό Διοικούσας Επιτροπής Νο 5 της 23/10/2015

Στη Μεγαλόπολη, σήμερα 23/10/2015, στις 17.00, στα γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων, στη Μεγαλόπολη, συνήλθε σε συνεδρίαση η Διοικούσα Επιτροπή της ΤΟΠ ΑΛΦΕΙΟΣ 2020.

Παρόντες ήταν οι Γ. Γκιουμές, Μ. Τσουκιάς, Φ. Μανιάτη, Μ. Καντέλη και Γ. Φουσέκης.

Δικαιολογημένα απόντες ήταν ο Δ. Λυκογιάννης και ο Σ. Τζανετόπουλος.
Με παρόντα 5 από τα 7 μέλη της επιτροπής η συνεδρίαση είναι σε απαρτία.

Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν:

  1. Επικύρωση των πρακτικών της συνεδρίασης της ΔΕ στις 29/09/2015.
  2. Πορεία υλοποίησης του έργου των ερωτηματολογίων.
  3. Ενημέρωση για Βρυξέλλες και Περιφέρεια. Διεύρυνση περιοχής ΤΟΠ.
  4. Δυνατότητα ανάπτυξης Μηχανοκίνητης Αναψυχής.
  5. Επόμενη συνεδρίαση.

 

Θέμα 1: Επικύρωση των πρακτικών της συνεδρίασης της ΔΕ στις 29/09/2015.

Ο κ. Τσουκιάς ανέγνωσε το σχετικό πρακτικό το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Θέμα 2: Πορεία υλοποίησης του έργου των ερωτηματολογίων.

Η Φ. Μανιάτη και ο Γ. Γκιουμές ενημέρωσαν ότι δεν έχουν προχωρήσει στη συμπλήρωση ερωτηματολογίων, αλλά θα το προσπαθήσουν στο επόμενο διάστημα.
Έχουν συμπληρωθεί μέχρι τώρα περίπου 30 ερωτηματολόγια, τα αποτελέσματα των οποίων ο Μ. Τσουκιάς θα διαμορφώσει σε ένα συνολικό πίνακα.

Θέμα 3: Ενημέρωση για ενημερωτική ημερίδα ΤΑΠΤΟΚ στις Βρυξέλλες και για συνάντηση με Περιφέρεια και ΔΕΗ.

Ο Μ. Τσουκιάς συμμετείχε σε ενημερωτική ημερίδα για την υλοποίηση των ΤΑΠΤΟΚ στις Βρυξέλλες. Η ημερίδα είχε τεχνικό περιεχόμενο και αφορούσε ΤΑΠΤΟΚ ήδη σε φάση υλοποίησης και κατά συνέπεια δεν μας αφορά άμεσα μιας και ακόμα στην Ελλάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς υλοποίησης. Ωστόσο έγιναν κάποιες χρήσιμες επαφές για το μέλλον. Στην ημερίδα συμμετείχαν άλλοι 4 Έλληνες, αλλά μόνο μία εκπρόσωπος Δήμου, η Δήμαρχος Αιδηψού κα Ε. Ευσταθίου.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με τον κ. Γιαννακούρα για αλληλοενημέρωση – από πλευράς μας συμμετείχαν οι κ. Τσουκιάς και Γκιουμές – από όπου προέκυψε η μεγάλη ανάγκη της περιφέρειας για μελέτες υλοποίησης ήδη εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας έργων, ιδιαίτερα του λιγνιτόσημου.

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει αναθέσει στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Μελέτη για το Δήμο με ορίζοντα το 2020.

Έγινε ακόμη νέα συνάντηση με το Διευθυντή Ορυχείων της ΔΕΗ, κ. Γίδη. Ενημερωθήκαμε ότι συντάσσεται νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Ορυχείο για τα επόμενα 10 χρόνια, η οποία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προς το τέλος του 2015 καθώς και ότι πλέον δεν υπάρχει ενεργειακός σχεδιασμός ούτε ετήσιος!

Σε τοπικό επίπεδο, ενημερωθήκαμε ότι η Λίμνη Κυπαρίσσια θα αποξηρανθεί προκειμένου να γίνουν έργα στήριξης του αρχαιολογικού χώρου της Τραπεζούντας και εν συνεχεία θα ξαναδημιουργηθεί αλλά σε μικρότερη κλίματα. Επίσης στην περιοχή Κυπαρισσίων θα δημοπρατηθούν για ενοικίαση άλλα 1000 στρέμματα αγροτικής γης προς το τέλος του 2015.

Μετά από ερώτησή μας σχετικά με τη ραδιενέργεια του χώρου των Ορυχείων, μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα ή ανησυχητικά επίπεδα ραδιενέργειας και ότι ο πρόσφατος έλεγχος που έγινε από συνεργείο του Δημόκριτου ήταν έλεγχος ρουτίνας, επιβεβλημένος από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις Μεγάλες Επιχειρήσεις.

Τέλος, συμφωνήθηκε να μας δοθεί χάρτης με τις εκτάσεις του Ορυχείου που έχουν παραχωρηθεί σε διάφορους οργανισμούς και υπουργεία.

Θέμα 4: Δυνατότητα ανάπτυξης Μηχανοκίνητης Αναψυχής.

Ο κ. Τσουκιάς ενημέρωσε ότι είχε σειρά επαφών στην Αθήνα με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου που θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του χώρου του «αεροδρομίου». Από τις επαφές αυτές προέκυψε ενδιαφέρον και για αυτό το λόγο ψάξαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης αυτής, η οποία είναι περίπου 700 στρέμματα και έχει παραχωρηθεί από τη ΔΕΗ – κατά κυριότητα – στο υπουργείο Γεωργίας. Ο κ. Φουσέκης ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει ήδη υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, αίτηση για την παραχώρηση της σχετικής έκτασης στο Δήμο και ανέλαβε να μας κρατήσει ενήμερους για τυχόν εξελίξεις.

Εν συνεχεία έγινε μια κατ’ αρχήν συζήτηση σχετικά με τις πιθανές μορφές αξιοποίησης της εν λόγω έκτασης καθώς και του νομικού πλαισίου χωρίς να καταλήξουμε σε κάποια πρόταση.

Θέμα 5: Επόμενη συνάντηση της ΔΕ.

Προτείνεται η επόμενη συνεδρίαση να γίνει στις 04/12/2016.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης και αυτού του θέματος, στις 19.30 η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.

Παρακολουθηση μεσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία ενημέρωσης μέσω email.

Αρέσει σε %d bloggers: