διαβάζετε...

Πρακτικά

Πρακτικό Διοικούσας Επιτροπής Νο 3 της 29/05/2015

ΤΟΠ ΑΛΦΕΙΟΣ 2020,
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στη Μεγαλόπολη, σήμερα 29/05/2015, στις 16.00, στο γραφείο της κας Καντέλη, στη Μεγαλόπολη, συνήλθε σε συνεδρίαση η Διοικούσα Επιτροπή της ΤΟΠ ΑΛΦΕΙΟΣ

Παρόντες ήταν οι Γ. Γκιουμές, Μ. Καντέλη, Μ. Τσουκιάς, Δ. Λυκογιάννης , Σ. Τζανετόπουλος. Δικαιολογημένα απούσα ήταν η κα. Φ. Μανιάτη και αδικαιολόγητα ο Γ. Φουσέκης.

Με παρόντα 5 από τα 7 μέλη της επιτροπής η συνεδρίαση είναι σε απαρτία.

Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν:

1. Επικύρωση των πρακτικών της συνεδρίασης της ΔΕ στις 13/05/2015.

2. Λογότυπο της ΤΟΠ.

3. Πορεία υλοποίησης του έργου των θεματικών επιτροπών.

4. Προσδιορισμός ενημερωτικής συνέλευσης.

5. Δράσεις προβολής.

6. Επόμενη συνεδρίαση.

Θέμα 1: Επικύρωση των πρακτικών της συνεδρίασης της ΔΕ στις 13/05/2015.

Ο κ. Τσουκιάς ανέγνωσε το σχετικό πρακτικό το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Θέμα 2: Λογότυπο της ΤΟΠ.

Με την παρουσία του κ. Λυκογιάννη έγινε αποσαφήνιση του λογότυπου με βάση την προηγούμενη απόφαση και αποφασίστηκε να εκτυπωθούν 1000 έγχρωμα φύλλα αλληλογραφίας και μια σημαία/πανό. Το λογότυπο θα αξιοποιηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα.

Θέμα 3: Πορεία υλοποίησης του έργου των θεματικών επιτροπών.

Η κα. Καντέλη ενημέρωσε ότι έχει έτοιμα τα ερωτηματολόγια, αλλά δεν έχει τη βοήθεια στην οποία υπολόγιζε από τα μέλη της ΤΟΠ για την υλοποίηση τους, ωστόσο θα ξεκινήσει και ελπίζει ότι στην πορεία θα καταφέρει να δραστηριοποιήσει και κάποια μέλη.

Ο κ. Τζανετόπουλος ενημέρωσε ότι αυτή την περίοδο λόγω επαγγελματικών αλλαγών δεν έχει προχωρήσει.

Ο κ. Γκιουμές ενημέρωσε ότι προχωρά κανονικά τόσο στη συγκέντρωση των στοιχείων του πληθυσμού, όσο και στα στοιχεία παραγωγής.

Ο κ. Λυκογιάννης ενημέρωσε ότι έχει κάνει ήδη 4 συνεντεύξεις με επιχειρηματίες και στην επόμενη εβδομάδα θα κάνει αρκετές ακόμη. Βρίσκει ανταπόκριση αλλά και επιφυλακτικότητα, ωστόσο τα αρχικά μηνύματα είναι θετικά, καθώς υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή σε διάφορους τομείς.

Θέμα 4: Προσδιορισμός ενημερωτικής συνέλευσης.

Με βάση την προηγούμενη απόφαση της ΔΕ για την πραγματοποίηση ενημερωτικής συνέλευσης των μελών της ΤΟΠ στο τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, έγινε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την εξέλιξη των εργασιών της το επόμενο διάστημα.

Αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Να ζητηθεί η συζήτηση του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδίου της ΤΟΔ στη διαβούλευση του Δήμου Μεγαλόπολης. Ο κ. Γκιουμές θα αναλάβει την αίτηση και ο κ. Τσουκιάς την εισήγηση προς τα μέλη της διαβούλευσης. Καλό θα είναι η συνεδρίαση αυτή να γίνει πριν από την ενημερωτική συνέλευση της ΤΟΠ.

Στο διάστημα μέχρι την ενημερωτική συνέλευση να γίνουν δύο διευρυμένες συνεδριάσεις της ΔΕ, με την συμμετοχή επιλεγμένων επιχειρηματιών από τις συνεντεύξεις του κ. Λυκογιάννη, ώστε να ξεκινήσει ο προσδιορισμός της κεντρικής ιδέας του αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Στόχος θα είναι να φτάσουμε στην ενημερωτική συνέλευση με ένα κατ’ αρχήν σχέδιο συζήτησης, πιθανόν και με τα αντίστοιχα ποσά, ώστε να γίνει πιο σαφής και κατανοητή στο ευρύ κοινό η αναπτυξιακή προοπτική που προσφέρει η ΤΟΠ.

Κρίθηκε σκόπιμο να γίνει μια επαφή με την περιφέρεια και συγκεκριμένα με τον κ. Γιανακούρα για αλληλοενημέρωση, καθώς και να συνεχιστούν οι επαφές με τη ΔΕΗ τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Θέμα 5: Δράσεις προβολής.

Ο κ. Γκιουμές ενημέρωσε για τη συζήτηση που είχε με την ιδιοκτήτρια του σταθμού Μεγαλόπολη FM και τη διάθεσή της να βοηθήσει. Κρίθηκε σκόπιμο να γίνει μια ακόμη ενημερωτική συνάντηση με τους ιδιοκτήτες του σταθμού. Η ΔΕ ενημερώθηκε επίσης ότι η συνέντευξη στο blog “Καφενείο της Μεγαλόπολης” θα γίνει μεταξύ 8-10 Ιουνίου και καλό θα είναι να συμμετέχουν 2-3 μέλη της ΔΕ ή της ΤΟΠ.

Θέμα 6: Επόμενη συνάντησης της ΔΕ.

Προτείνεται η επόμενη συνεδρίαση να γίνει στις 15 Ιουνίου, στα γραφεία του

Συλλόγου Τριτέκνων στις 18.00, με τη συμμετοχή επιλεγμένων επιχειρηματιών.

Τα θέματα της επόμενης συνεδρίασης θα είναι τα παρακάτω:

1. Σύντομη ενημέρωση για το μέχρι τότε έργο της ΤΟΠ και τις προοπτικές.

2. Ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της περιοχής, την πιθανή εξειδίκευση και τον ρόλο των επιχειρήσεων.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης και αυτού του θέματος, στις 19.00 η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.

Παρακολουθηση μεσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία ενημέρωσης μέσω email.

Αρέσει σε %d bloggers: