διαβάζετε...

Πρακτικά

Πρακτικό ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Νο 4

«ΑΛΦΕΙΟΣ-ΜΑΙΝΑΛΟ 2020»

Πρακτικό ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Νο 4

Στη Μαντινεία, τη Παρασκευή 24/02/2017, στις 19.00, στο οινοποιείο Σπυρόπουλου, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού  Συλλόγου Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Τρίπολης σε μια ανοιχτή συνεδρίαση.

Παρόντες ήταν οι: Γ. Γκιουμές, Δ. Λυκογιάννης, Μ.Τσουκιάς, Κ. Φίλανδρος και Ι. Λαγός. 

Δικαιολογημένα απούσες ήταν οι Μ. Καντέλη και Φ. Μανιάτη

Με παρόντα 5 από τα 7 μέλη του ΔΣ,  η συνεδρίαση είναι σε απαρτία.

Από τους προσκεκλημένους συμμετείχαν οι Χ. Χρονόπουλος, Μ. Παπούλιας, Ν. Σπυροπούλου, Π. Ζήσογλου και από το Επιμελητήριο Αρκαδίας ο πρόεδρος Ι. Μπουντρούγκας και ο Γ. Γραμματέας Ν. Τότσης.

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν:

1. Συζήτηση επί του σχεδίου Δράσης

Θέμα 1: Συζήτηση επί του σχεδίου Δράσης

Έγινε εκτενής συζήτηση για το προτεινόμενο σχέδιο Δράσης, για το οποίο εκφράστηκε γενική συμφωνία με επιμέρους παρατηρήσεις και προτάθηκαν επιμέρους δράσεις. Ο Μ. Παπούλιας πρότεινε την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων στο Ελληνικό για την δημιουργία ενός Ινστιτούτου Αγροτικής Εκπαίδευσης ενώ παρουσίασε τα σχέδια ανάπτυξης του χωριού Ψάρι μέσα από την υλοποίηση του Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης (ιδιωτική χρηματοδότηση – χορηγία), τις ιδέες για ένα πολύχρωμο χωριό, την επισκέψιμη φάρμα Αγγελή, τον βιότοπο Χελώνας και το υπαίθριο μουσείο Αγροτικών μηχανημάτων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου παρουσίασε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με την θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων και το βιοτεχνικό πάρκο Μεγαλόπολης ενώ μετέφερε την θετική εμπειρία του από την λειτουργία χώρων αυτοκινητιστικών παρουσιάσεων τους οποίους είχε επισκεφθεί στο εξωτερικό. Ο Χ. Χρονόπουλος περιέγραψε τα προβλήματα λειτουργίας του Χιονοδρομικού από την ολιγωρία των τοπικών αρχών και αναφέρθηκε στα σχέδια που κάνουν για να εξασφαλίσουν την λειτουργία του χώρου όλη την χρονιά. Ο Γ. Γκιουμές αναφέρθηκε στο άμεσο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το θέμα του χώρου Απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων και της αρνητικής δημοσιότητας που λαμβάνει η περιοχή λόγω της άκριτης προβολής του θέματος. Ο Π. Ζήσογλου αναφέρθηκε στις πιθανές αρνητικές συνέπειες μιας μονόπλευρης προβολής του τόπου σε συνάρτηση με το αυτοκινητοδρόμιο και πρότεινε να συνδυαστεί με την γενικότερη τεχνολογική εξέλιξη αλλά και με την ιστορική διαδρομή του τόπου.

Για όλα τα παραπάνω έγιναν συζητήσεις στις οποίες αναφέρθηκαν και αλλά συναφή ζητήματα όπως η λίμνη του Λάδωνα, ο ρόλος της δευτερογενούς μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και η δυνατότητα που υπάρχει λόγω εκτάσεων της ΔΕΗ για παραγωγή των προϊόντων αυτών, το μη ενδιαφέρον του βιοτεχνικού παρκου κλπ.

Ήταν συνολικά μια θετική και γόνιμη συζήτηση, στήριξης του προτεινομένου σχεδίου Ανάπτυξης.

Για το Δ.Σ.,

ο πρόεδρος

Μιχ. Τσουκιάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Παρακολουθηση μεσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία ενημέρωσης μέσω email.

Αρέσει σε %d bloggers: