διαβάζετε...

Πρακτικά

Πρακτικό ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Νο 2

«ΑΛΦΕΙΟΣ-ΜΑΙΝΑΛΟ 2020»

Πρακτικό ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Νο 2

Στη Μεγαλόπολη, την Τρίτη  27/12/2016, στις 17.00, στο γραφείο της κα Καντέλη, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού  Συλλόγου Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Τρίπολης.

Παρόντες ήταν οι: Γ. Γκιουμές, Δ. Λυκογιάννης, Μ. Καντέλη, Φ. Μανιάτη, Μ.Τσουκιάς, Κ. Φίλανδρος.
Δικαιολογημένα απών ήταν ο Ι. Λαγός.

Με παρόντα 6 από τα 7 μέλη του ΔΣ,  η συνεδρίαση είναι σε απαρτία.

Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν:

  1. Ενημέρωση για συνεργασία με Επιμελητήριο Αρκαδίας – συντονισμός ενεργειών.
  2. Ενημέρωση για επαφές με Δήμους (Μεγαλόπολης -Τρίπολης )
  3. Αύξηση των μελών του Συλλόγου – ενημερωτική επιστολή – αναβάθμιση ιστοσελίδας.

Θέμα 1: Ενημέρωση για συνεργασία με Επιμελητήριο Αρκαδίας – συντονισμός ενεργειών.

Ο κ. Μ. Τσουκιάς ενημέρωσε για τις 3 συναντήσεις που έγιναν με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αρκαδίας. Με τον πρόεδρο κ. Μπουντρούγκα και τον Γραμματέα κ. Τότση συμφωνήθηκε συνεργασία ώστε να ενημερωθούν άμεσα τα μέλη του Επιμελητηρίου για το ΤΑΠΤοΚ. Ορίστηκε επίσης στις 11/01/2017 να διοργανωθεί η πρώτη συγκέντρωση-ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου. Σε συνεργασία με τον κ. Ν. Μεγρέμη, υπεύθυνο της «Αγαπήνωρ», θα προηγηθεί επικοινωνία με μέλη και συμπλήρωση ερωτηματολογίων εκδήλωσης επιχειρηματικότητας. Ο κ. Τσουκιάς τόνισε την αναγκαιότητα να μην γίνει αναπαραγωγή των προγραμμάτων leader και ο εμπορικός κόσμος να καταλάβει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσει το ΤΑΠΤΟΚ μόνο επενδυτικά, αλλά κυρίως να συμμετάσχει στον στρατηγικό σχεδιασμό της περιοχής.

Θέμα 2: Ενημέρωση για επαφές με Δήμους (Μεγαλόπολης -Τρίπολης)

Ο Μ. Τσουκιας ενημέρωσε για τις συναντήσεις που έγιναν με τους Δήμους Τρίπολης και Μεγαλόπολης. Κατά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Μ. Τσουκιάς και η κα. Φ. Μανιάτη, έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα και ο Δήμαρχος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και διαβεβαίωσε για την ενεργητική συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στην όλη προσπάθεια.
Επίσης έγινε μια ακόμη συνάντηση με τον Δήμο Μεγαλόπολης με την συμμετοχή των κ. Ι. Φουσέκη και  κ. Π. Κακκαβά. Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Δ.Σ. η κα Μ. Καντέλη, η κα Φ. Μανιάτη, ο  κ. Μ.Τσουκιάς και ο κ. Ι Λαγός. Δυστυχώς δεν συμμετείχε ο Δήμαρχος κ. Δ. Παπαδόπουλος και ο κ. Κ . Μιχόπουλος, ο οποίος ως πρόεδρος πλέον της ΑΝΒΟΠΕ μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη τυχόν επικαλύψεων. Ωστόσο η συνάντηση ήταν χρήσιμη, έγινε μια πρώτη προσέγγιση του σχεδιασμού και συμφωνήθηκε να γίνει μια επόμενη συνάντηση με ποιο συγκεκριμένη ατζέντα, εστιάζοντας κυρίως στις δυνατότητες εξειδίκευσης της περιοχής. Επίσης ο κ. Φουσέκης έθεσε στη διάθεση του συλλόγου το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Μεγαλόπολης ώστε να γίνει μια πρώτη προσέγγιση και των δημοσίων έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν στην περιοχή.

Θέμα 3: Αύξηση των μελών του Συλλόγου – ενημερωτική επιστολή.

Ο κ. Τσουκιάς ενημέρωσε για τη συνάντηση με την Οινοποιεία Σπυροπούλου που είναι ένα από τα νέα μέλη του Συλλόγου και η Μ. Καντέλη για την συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, κ. Κ.Μανιάτη (καταγωγή από Λεοντάρι Μεγαλόπολης) που ενημερώθηκε από μέλη του Δ.Σ. και εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή.
Ο κ. Τσουκιάς παρουσίασε  υπόδειγμα ενημερωτικής επιστολής στα μέλη του συλλόγου μας με όλα τα πεπραγμένα.

Έγιναν κάποιες διορθώσεις  και αποφασίστηκε και η προσθήκη του ερωτηματολογίου εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος ώστε να επικαιροποιηθούν τα έως σήμερα στοιχεία μας.

Επίσης αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές με επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στην περιοχή της Τρίπολης και της Γορτυνίας.
Τέλος τέθηκαν οι στόχοι για τη νέα χρονιά:

  • Συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο
  • Συνεργασία με τους Δήμους
  • Συμμετοχή πρωτοπόρων επιχειρηματιών και ανθρώπων με άποψη

Με την συζήτηση και αυτού του θέματος η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.

Για το Δ.Σ.,
ο Πρόεδρος
Μιχ. Τσουκιάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Παρακολουθηση μεσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία ενημέρωσης μέσω email.

Αρέσει σε %d bloggers: