διαβάζετε...

Πρακτικά

Πρακτικά Πρώτης Συνεδρίασης της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής

ΤΟΠ ΑΛΦΕΙΟΣ 2020, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρακτικό Νο 1

Στη Μεγαλόπολη, σήμερα 17/03/2015, στις 16.00, στα γραφεία του συλλόγου Τριτέκνων, συνήλθε σε συνεδρίαση η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΤΟΠ ΑΛΦΕΙΟΣ 2020.

Παρόντες ήταν οι Γ. Γκιουμές, Μ. Καντέλη, Σ. Τζανετόπουλος, Φ. Καλογερόπουλος, Μ.Τσουκιάς. Δικαιολογημένα απόντες ήταν οι Δ. Λυκόγιανης, Γ. Φουσέκης.

Με παρόντα 5 από τα 7 μέλη της επιτροπής η συνεδρίαση είναι σε απαρτία.

Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν:

  1. Επικύρωση των πρακτικών της Ιδρυτικής συνέλευσης της ΤΟΠ ΑΛΦΕΙΟΣ 2020 στις 11/03/2015.
  2. Αύξηση των μελών ΤΟΠ και συμμετοχή κοινωνικών φορέων.
  3. Τρόποι έρευνας της τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών σχετικά με το τι θέλει να αλλάξει.
  4. Συλλογή στοιχείων για την περιοχή και χαρτογραφική αποτύπωση.
  5. Προετοιμασία της επόμενης συνάντησης της ΤΟΠ.

Θέμα 1: Επικύρωση των πρακτικών της Ιδρυτικής συνέλευσης της ΤΟΠ ΑΛΦΕΙΟΣ 2020 στις 11/03/2015.

Ο κ. Τσουκιάς ανέγνωσε το σχετικό πρακτικό το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Θέμα 2: Αύξηση των μελών ΤΟΠ και συμμετοχή κοινωνικών φορέων.

Έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με τους τρόπους αύξησης των μελών της ΤΟΠ και τονίστηκε η επιφυλακτικότητα των πολιτών αν και υπάρχουν πλέον σαφή σημάδια ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα μετά από τη συνέντευξη του κ. Τσουκιά στο ραδιοφωνικό σταθμό Μεγαλόπολη FM. Αποφασίστηκε τα μέλη της ΔΕ να επισκεφθούν δυνητικούς ενδιαφερόμενους και να συζητήσουν μαζί τους καλώντας τους ταυτόχρονα στις συνεδριάσεις της ΔΕ ώστε να ενημερώνονται εν συνεχεία πληρέστερα. Για το σκοπό αυτό θα δραστηριοποιηθούν ιδιαίτερα οι: κ. Γκιουμές,
κ. Καλογερόπουλος και κα Καντέλη, ενώ ο κ. Τζανετόπουλος θα αναλάβει να κανονίσει συνέντευξη στο
Blog Καφενείο Μεγαλόπολης.

Σχετικά με τους κοινωνικούς φορείς, ο κ. Γκιουμές ενημέρωσε ότι έχουμε ήδη, με αποφάσεις των ΔΣ τους, τη συμμετοχή του Συλλόγου Τριτέκνων και του Γυμναστικού Συλλόγου Πολύβιος, ενώ η κα Καντέλη προσφέρθηκε σε συνεργασία με τον κ. Χίνη να μιλήσουν στον Κυνηγετικό σύλλογο και ο κ. Τσουκιάς θα συζητήσει με τον κ. Ζώταλη τη συμμετοχή της αυτοκινητιστικής λέσχης. Τέλος ο
κ. Τζανετόπουλος θα οργάνωσει συνάντηση με το διευθυντή του Τεχνικού Λυκείου
κ. Γαλάνη στην οποία θα παραβρεθεί και ο κ. Τσουκιάς.

Τέλος, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποιος γυναικείος φορέας στην περιοχή, έγινε εκτενής συζήτηση για τη συμμετοχή γυναικών στην ΤΟΠ και ανέλαβαν το έργο της ενημέρωσης ικανού αριθμού γυναικών η κα Καντέλη σε συνεργασία με τον
κ. Γκιουμέ.

Θέμα 3: Τρόποι έρευνας της τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών, σχετικά με το τι θέλει να αλλάξει.

Το ανωτέρω θέμα συζητήθηκε σε συνδυασμό με το 2ο θέμα, ενώ ειδικότερα προτάθηκε να γίνει έρευνα σε όσα σχολεία ( τελευταίες τάξεις Λυκείου ) θα μπορούσαμε να πάρουμε τη σχετική άδεια, να γίνει ιδιαίτερη ομάδα γυναικών, να σταλούν ερωτηματολόγια κα σχετικά. Δεν ελήφθη κάποια απόφαση μιας και θα γίνουν πρώτα διερευνητικές συναντήσεις. Τονίστηκε η αναγκαιότητα του να γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις με το Δήμο Μεγαλόπολης και τη ΔΕΗ, σχετικές με τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους, εάν έχουν, καθώς και με την περιφέρεια, ώστε αυτά να ληφθούν υπόψιν στο σχεδιασμό μας.

Θέμα 4: Συλλογή στοιχείων για την περιοχή και χαρτογραφική αποτύπωση.

Έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το τι στοιχεία θα μας ήταν κατ’ αρχήν χρήσιμα και ο κ. Τσουκιάς ενημέρωσε ότι θα προσφέρει στην ΤΟΠ ένα χαρτογραφικό εργαλείο που θα επιτρέπει την αποτύπωση σε χάρτη όλων των στοιχείων της έρευνας.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε ότι ο κ. Γκιουμές θα αναλάβει να συγκέντρωσει στοιχεία για τους κατοίκους της περιοχής ανά χωριό και συνοικισμό ενώ η κα Καντέλη θα συντονίσει τις προσπάθειες συγκέντρωσης στοιχείων για τα επαγγέλματα και τις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Θέμα 5: Προετοιμασία της επόμενης συνάντησης της ΤΟΠ.

Προτάθηκε και έγινε αποδεκτό η προγραμματισμένη για 23/03 ΓΣ της ΤΟΠ να μεταφερθεί έναν μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 20/04, ώστε να υπάρχει χρόνος για καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη συμμετοχή. Επίσης αποφασίστηκε στις 23/03 να γίνει ανοικτή συνεδρίαση της ΔΕ ώστε όσοι έχουν ήδη ενδιαφερθεί να μπορούν να συμμετέχουν και να ενημερωθούν. Στη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθεί επίσης η πορεία συλλογής στοιχείων και ενημέρωσης κόσμου και φορέων.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης και αυτού του θέματος, στις 18.00 η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Παρακολουθηση μεσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία ενημέρωσης μέσω email.

Αρέσει σε %d bloggers: