διαβάζετε...

Πρακτικά

Πρακτικά Ιδρυτικής Συνάντησης

Πρακτικά ιδρυτικής συνάντησης Τοπικής Ομάδας Πρωτοβουλίας Αλφειός 2020

Στις 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 16.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης, συναντήθηκαν, σύμφωνα με τη συνημμένη πρόσκληση, οι παρακάτω :

Αθανασάς Π., Μπουντρούγκας Γ., Κακκαβάς Π., Λυκογιάννης Δ., Καλογερόπουλος Φ., Φουσέκης Γ., Τσουκιάς Μ., Γκιουμές Γ., Τζανετόπουλος Σ., Καντέλη Μ., Ζήσογλου Π., Γεωργαντάς Γ., Σημαιοφόρος Τ., Στασινός Θ., Στρατή Σ. και οι Φίλανδρος Χ., Φίλανδρος Κ., Παπούλιας Μ. μέσω εξουσιοδότησης.

Τα θέματα συζήτησης ήταν τα παρακάτω και στη συνάντηση ήταν πρόεδρος ο κ. Τσουκιάς.

  1. Συζήτηση και έγκριση της Ιδρυτικής πράξης : ο Κ. Τσουκιάς παρουσίασε το κείμενο της ιδρυτικής πράξης και έκανε ορισμένες επεξηγήσεις για τον τίτλο και το σκοπό της ΤΟΠ και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση. Ο κ. Φουσέκης καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες εξ ονόματος του Δήμου Μεγαλόπολης, έκρινε θετική την εισήγηση και είναι σύμφωνος με το περιεχόμενο της. Πρότεινε σαν εναλλακτικό τίτλο το Μεγαλόπολη 2020 και σημείωσε ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να στηριχθεί στα πλεονεκτήματα της περιοχής δηλαδή την ιστορία και τον πρωτογενή τομέα.

Ακολούθησε μια σύντομη διαλογική συζήτηση γύρω από το θέμα του τίτλου και οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ του γενικότερου τίτλου Αλφειός 2020. Ο κ. Κακκαβάς πρότεινε να προστεθεί στο σκοπό και η αντιμετώπιση της ανεργίας και μετά από σύντομη διαλογική συζήτηση αυτό έγινε δεκτό. Η κα. Καντέλη πρότεινε να αντικατασταθεί η λέξη κοιλάδα των ποταμών από την λέξη λεκανοπέδιο, πράγμα που έγινε επίσης δεκτό. Ο κ. Ζήσογλου επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει δυνατότητα για ΓΣ με μικρότερη πλειοψηφία του 50% των εγγεγραμμένων και συμφωνήθηκε να μπει στην Ιδρυτική Πράξη μια τέτοια διέξοδος. Μίλησαν και άλλοι παρευρισκόμενοι εκφράζοντας την συμφωνία τους με την ιδρυτική πράξη η οποία και τελικά έγινε αποδεκτή ομόφωνα με τις παραπάνω διορθώσεις. Στη συνέχεια προτάθηκαν ονόματα για την προσωρινή διοίκηση της ΤΟΠ και έγιναν αποδεκτά τα παρακάτω 7 ονόματα :

Λυκογιάννης Δ., Γκιουμές Ι., Τζανετόπουλος Σ., Τσουκιάς Μ., Καντέλη Μ., Καλογερόπουλος Φ., Φουσέκης Γ. – εκπρόσωπος του Δήμου Μεγαλόπολης.

  1. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αφιέρωσαν 30’ για να παρουσιάσει ο καθένας τον εαυτό του, τις επαγγελματικές του ασχολίες και τα ενδιαφέροντά του έτσι ώστε να γνωριστούν καλύτερα.
  1. Το τρίτο και τελευταίο θέμα της συνάντησης ήταν η παρουσίαση από τον κ. Τσουκιά των προβλεπόμενων από το εγχειρίδιο ΤΑΠΤΟΚ, 8 βημάτων για τη δημιουργία και λειτουργία μιας ΤΟΠ. Ιδιαίτερα αναλύθηκαν τα 4 πρώτα βήματα: εξασφάλιση συμμετοχής, εξασφάλιση δέσμευσης, καθορισμός περιοχής και δημιουργία στρατηγικής. Για την καλύτερη συμμετοχή όλων στις μελλοντικές διαδικασίες αποφασίστηκε να διανεμηθεί σε όλους το σχετικό εγχειρίδιο. Όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν μια πρώτη τοποθέτηση στο τι θα ήθελαν να αλλάξουν στην περιοχή και η αλλαγή νοοτροπίας κυριάρχησε στις περισσότερες τοποθετήσεις, ενώ ακούστηκαν και άλλες ιδέες, όπως η αλλαγή παιδείας, η επιστροφή κατοίκων στα χωριά, η ενασχόληση με τον πρωτογεννή τομέα. Από τη συζήτηση έγινε φανερό ότι ο προσδιορισμός του τι θέλουμε να αλλάξουμε δεν είναι εύκολος και θα πρέπει να αναζητηθούν ευρύτατα πληροφορίες και τοποθετήσεις από όλη την κοινωνία σχετικά με το θέμα αυτό.
  1. Τέλος αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της ΤΟΠ να γίνει τη Δευτέρα στις 23/03 στη Μεγαλόπολη και στο διάστημα μέχρι τότε να δραστηριοποιηθούν όλοι ώστε να αυξηθούν οι υπογράφοντες την ιδρυτική πράξη.

Η συνεδρίαση έληξε στις 19.00

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Παρακολουθηση μεσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία ενημέρωσης μέσω email.

Αρέσει σε %d bloggers: