διαβάζετε...

Πρακτικά

Πρακτικά Δεύτερης Συνεδρίασης της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής

ΤΟΠ ΑΛΦΕΙΟΣ 2020, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρακτικό Νο 2

Στη Μεγαλόπολη, σήμερα 23/03/2015, στις 16.00, στα γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων, συνήλθε σε συνεδρίαση η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΤΟΠ ΑΛΦΕΙΟΣ 2020.

Παρόντες ήταν οι Γ. Γκιουμές, Μ. Καντέλη, Σ. Τζανετόπουλος, Δ. Λυκόγιαννης, Γ. Φουσέκης , Μ. Τσουκιάς. Δικαιολογημένα απών ήταν ο Φ. Καλογερόπουλος.

Με παρόντα 6 από τα 7 μέλη της επιτροπής η συνεδρίαση είναι σε απαρτία.

Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν :

  1. Επικύρωση των πρακτικών της συνεδρίασης της ΔΕ στις 17/03/2015.
  2. Ενημέρωση για δραστηριότητες προηγουμένης περιόδου.
  3. Προγραμματισμός νέων ενεργειών.
  4. Προετοιμασία της επόμενης συνάντησης της ΤΟΠ.

Πριν από τη συνεδρίαση έγινε εκτενής ενημέρωση και συζήτηση με νέους ενδιαφερόμενους για τη συμμετοχή τους στην ΤΟΠ. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οι :

κα Καίτη Βρωμοβρυσιώτη, κα Αλεξάνδρα Τρυφωνοπούλου, κα Κωνσταντίνα Απέργη, κα Αναστασία Αλεξάκη, κα Γεωργία Μπαλίκου, κα Φωτεινή Μανιάτη και ο κ. Ανδρέας Βλαχοθανάσης, όλοι από τη Μεγαλόπολη.

Τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία της συμμετοχής γυναικών στην ΤΟΠ και τελικά όλοι υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη της ΤΟΠ.

Θέμα 1 : Επικύρωση των πρακτικών της συνεδρίασης της ΔΕ στις 17/03/2015.

Ο κ. Τσουκιάς ανέγνωσε το σχετικό πρακτικό το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Θέμα 2 : Ενημέρωση για δραστηριότητες προηγούμενης περιόδου.

Ο κ. Φουσέκης ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει δημοσιευμένο στη Διαύγεια, το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα το οποίο είναι στα πλαίσια του 5ετους σχεδιασμού και ανέλαβε ο κ. Τζανετόπουλος να βρει στοιχεία. Επίσης διαβεβαίωσε για τη συνδρομή του Δήμου σε κάθε επίπεδο, τεχνικό και ουσιαστικό.

Ο κ. Γκιουμές ενημέρωσε ότι θα έχει ολοκληρώσει την εύρεση των στοιχείων του πληθυσμού μέχρι την επόμενη συνεδρίαση και ότι έχει επαφές με την εφημερίδα τα Νέα της Μεγαλόπολης για να γίνει μια σχετική δημοσίευση μέχρι τις 5/04.

Η κα Καντέλη ενημέρωσε ότι έλαβε από το επιμελητήριο τα στοιχεία των επιχειρήσεων της περιοχής. Από την εξέταση του καταλόγου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 200 μεταποιητικές επιχειρήσεις στην περιοχή και αποφασίστηκε να διερευνήσει η κα Καντέλη, ποιες επιχειρήσεις δεν συμμετέχουν ήδη στην ΤΟΠ και να δώσει κατάλογο στον κ. Λυκόγιαννη για επαφές. Επίσης ενημέρωσε ότι έγινε συζήτηση στον Κυνηγετικό σύλλογο και περιμένουμε απάντηση.

Έγινε συζήτηση για τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου στην ΤΟΠ και ανέλαβε ο κ. Λυκόγιαννης να συζητήσει μαζί τους και ενδεχομένως να στείλουμε και σχετική επιστολή.

Ο κ. Τσουκιάς ενημερώσε ότι έχει παραληφθεί μεν ο ψηφιακός χάρτης της περιοχής, αλλά έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα που θα έχει λήξει μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.

Θέμα 3: Προγραμματισμός νέων ενεργειών

Λογότυπο ΤΟΠ: ανέλαβαν οι κ. Λυκόγιαννης και κ. Τζανετόπουλος να διερευνήσουν το θέμα και να φέρουν προσχέδια.

Ιστότοπος: Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε άμεσα στη δημιουργία ιστότοπου ώστε να υπάρχει πλατιά δημόσια ενημέρωση των δραστηριοτήτων της ΤΟΠ. Ανέλαβε ο κ. Γκιουμές την ενημέρωση και συνεννόηση με τον κ. Τάσο Σημαιοφόρο που προσφέρθηκε να αναλάβει εθελοντικά το έργο αυτό.

Έρευνα στη νεολαία: Αποφασίστηκε να επισκεφθεί ο κ. Γκιουμές και η κα Καντέλη το Διευθυντή του Τεχνικού Λυκείου της περιοχής, κ. Γαλάνη, και να συζητήσουν πως μπορεί να εκφραστεί η άποψη των μαθητών για το μέλλον της περιοχής (έκθεση, έρευνα, συζήτηση).

Θέμα 4 : Προετοιμασία της επόμενης συνάντησης της ΤΟΠ.

Αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει τη Δευτέρα 06/04 και ώρα 16.30 στο Λεοντάρι με θέματα τον απολογισμό ενεργειών, τον προγραμματισμό νέων και την προετοιμασία της ΓΣ της ΤΟΠ στις 20/04.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης και αυτού του θέματος, στις 19.00 η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Παρακολουθηση μεσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία ενημέρωσης μέσω email.

Αρέσει σε %d bloggers: